AGIR Cluj

Ştiri AGIR Constanţa

2023-05-04Conferința Finală a proiectului AGREEN

4 Mai 2023, ora 10, Corp B, sala P 23, Campusul Universitar – Univ. Ovidius, echipa proiectului AGREEN organizează Conferința Finală, având drept invitati și co-organizatori membrii sucursalei AGIR Constanța. Se vor prezenta rezultatele proiectului internațional și oferte și realizări, moduri de implementare ale principiilor smart în Agricultură.

Responsabili: Prof.dr.ing. Valentina Pomazan

2023-04-27Atelier SATI: Analiza numerică a dinamicii fluidelor

27 Aprilie, ora 16:00, sala P 18, Facultatea de Inginerie Mecanică, Industrială și Maritimă a Universității Ovidius a găzduit un nou atelier SATI cu tema: Analiza numerică a dinamicii fluidelor.

Organizator AGIR Constanta

Tutori:

Prof. univ. dr. ing. Valentina Pomazan

Student Eduard Andrei Tobă.

2023-04-27Workshop SENIOR: Competențe digitale pentru adulți

27 Aprilie, ora 14:00, workshopurile SENIOR continuă cu tema: Competențe digitale pentru adulți, în organizarea T4E de catre d-na Conf. univ. dr. ing. Nicoleta Acomi, sub egida AGIR Constanta.

Agenda:
13.45 – 14.00 Primirea participanților,
14:00 – 14.40 Competențe digitale pentru adulți,
14:40 – 16.00 Workshop „Hartă digitală multiculturală a orașului nostru”,
16.00 – Networking & Bufet.

Locație: Hotel Merty, la intrarea în Satul de vacanță, în spatele hotelului Oxford.

Responsabili: Conf. univ. dr. ing. Nicoleta Acomi, T4E.

2023-04-06Despre Știință și Cultură, cu dezinvoltură - Tema: Mică istorie a energeticii în Dobrogea

Evenimentul din seria „Despre Știință și Cultură cu Dezinvoltură„ va avea formatul de prelegere scurtă, urmată de dialog cu participanții.

Invitat: inginer Teodor Stoenescu.

Tema: Mică istorie a energeticii în Dobrogea.

Inedit si interesant, util pentru înțelegerea contextului energetic regional.

Data: Joi, 6 Aprilie 2023, ora 14:00,

Locul: Bd. Mamaia 124, Universității “Ovidius” din Constanța, corpul nou al sediului, sala ACN, etaj 2.

2023-03-28Atelier SATI - Tema manifestării: FUN CU AERODINAMICA

Un atelier nou, foarte captivant, destinat tinerilor interesați de știință si tehnologie, în căutarea formei aerodinamice optime. Invitați vor fi elevi ai Colegiului Național “Mircea cel Bătrân”, sub îndrumarea prof. I. Băraru, membru AGIR.

Tutor: student Eduard Andrei Tobă, membru AGIR.

Data: Marți, 28 Martie 2023, ora 16:00.

Locul: Universitatea “Ovidius” Constanța, Bd. Mamaia 124, Sala E 24.

2023-03-03Știință și Cultură cu Dezinvoltură

Despre Știință și Cultură, cu dezinvoltură este o serie lunară de dezbateri si prelegeri științifice captivante, dedicate publicului larg si de specialitate

Evenimentul va avea formatul de prelegere scurtă, urmată de dialog cu participanții. Invitată: psihoterapeut Cristina Gemănaru. Tema: Interacțiunea Om-Tehnologie: provocări și soluții.
Evenimentul este organizat cu sprijinul CRIFST al Academiei Române, filiala Constanța.

Vineri, 3 Martie 2023, ora 15:00, sala ACN, etaj 2, corpul nou al sediului Universității “Ovidius” din Constanța, bd. Mamaia 124.

0000-00-00Atelier SATI

Atelierele SATI: ateliere practice lunare, dedicate tinerilor. Aceștia vor avea experiența directă a lucrului cu aparatură, dispozitive, utilitare informatice și vor invăța si aplica, principii ale științelor și cunoașterii moderne în inginerie si tehnologie.

Titlul ediției: Modelarea 3D și verificare rezistenței la înaintare a formelor simple.
Invitați: elevi ai liceelor din Constanța.
Mentori: student Toba Eduard si prof. dr. ing. Valentina Pomazan

0000-00-00Ziua Inginerului la Constanța

Sărbătorim Ziua inginerului, cu o festivitate de premiere a membrilor AGIR și un atelier interactiv cu agenții economici relevanți si Primăria Municipiului Constanța.
Un eveniment organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Constanța.

Locul: Corp A, Campus Universitar, Universitatea Ovidius din Constanța, Sala Senatului
Ora: 16-18:00.

0000-00-00Centrul de date Ovidius Cyber Cloud

Centrul de date Ovidius Cyber Cloud este în curs de instalare la Universitatea Ovidius din Constanța. Este o dotare de vârf, în cadrul proiectului „Dezvoltarea infrastructurii de calcul numeric a Universităţii Ovidius din Constanţa, pentru modelare numerică, simulare şi procesare de structuri masive de date prin realizarea unui Centru de Date de tip Cloud”. Proiectul „Ovidius Cyber Cloud” este cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operaţional Competitivitate 2014 – 2020 şi are drept obiectiv realizarea unei infrastructuri moderne de centru de date de tip cloud pentru calcule științifice de înaltă performanță, stabilirea procedurilor de operare și administrare ale centrului de date, atât din punct de vedere tehnic, cât și economic. Implementarea proiectului se realizează la Institutul pentru Nanotehnologii și Surse Alternative de Energie, de către un colectiv interdisciplinar de cadre didactice și cercetători, coordonat de dl prof. dr. ing. Eden Mamut.